2011. június 18., szombat

Ryan Burton – Dave Macneil: Stephenie Meyer – Képregény

Fülszöveg: Álomból regényfolyam, regényfolyamból sikerfilm: Stephenie Meyer milliók képzeletét ejtette rabul egy fiatal lányról és vámpír szerelméről szóló történeteivel. Most fordult a kocka és Stephenie Meyer a főszereplője ennek a különleges, egyszeri Female Force kiadványnak. A Twilight saga regényeit, Stephenie népszerűvé válását, és jövőbeli terveit mutatja be. Ez a könyv Forks történelmét is tartalmazza; a Washington állambeli félszigeti városkáét, ahol a történetek játszódnak, illetve más bonus anyagot is, mely másutt nem található.





Vélemény: A könyvtárban a 10 perces szünetben el tudtam olvasni. Nos, szerintem egyedül Forks város története érdekes benne.
A könyv első felében Meyer életéről írnak. Ott is csak azok a dolgok vannak benne amiket amúgy is hallott már az ember az Alkonyat sikere óta, vagyis, hogy van egy férje, lett három fiuk, és hogy ő volt a suliban a legjobb diák, meg hogy az Alkonyat könyvsorozat egy álommal kezdődött.
A történetet egy Dracula-szerű vámpír meséli el, ami szerintem egyáltalán nem illett bele, na meg az erőltetett poén sem (pókvacsora).
A könyv második fele egy kicsit érdekes, mert Forks története van benne röviden. Utána pedig, arról írnak hogy hogyan "vámpírosodott" a város, és hogy a Twilight Saga sikerei óta hány ember utazik Forksba, "Edward lakhelyére".

Szerintem nem éri meg az árát, és nemcsak az amúgy is ismert adatok leírása miatt, hanem mert pár perces olvasmány.

Értékelés: 1/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalak száma: 40
Borító: Keménytábla
Fordító: Csetényi Korinna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése