2011. november 2., szerda

Selene Silverwind: Boszorkány kézikönyv

Fülszöveg: Varázsigék, varázslatok, varázsfőzetek, bűbájok. Szerelemre vágyik? Mogorva a főnöke? Túl sok a stressz? Vagy csak parkolóhelyet akar találni? A Boszorkánykézikönyv varázslatai, bűbájai, és varázsigéi, varázsfőzetei segítenek.












Vélemény: Ebben a könyvben aztán minden megtalálható, amit a boszorkányokhoz kötnek valamilyen módon.
Hogy a könyv pontosan mikkel is foglalkozik: Árnyak könyve, boszorkányszabályok, intuíció, energia, fekete-fehér mágia különbsége, színek, horoszkóp, csakrák, gyógynövények, bolygók - bolygóállások, kristályok, istenek.
Eszközök kiválasztás, azok megszentelése, használata. Pl.: gyertya, kehely, üst, seprű, athame, pálca, csengő, boszorkányüveg, sólyomtoll, pergamen, boszorkánygömb, temetői föld, bábu, sárkányvér tinta, növényi gubócsörgő, tolvajkulcs.......
Foglalkozik még a könyv a jóslásokkal, és azok eszközeivel (tarot, kristálygömb, tükör, rúnák, asztrológia, horoszkóp, számmisztika).
A végén pedig az istenekkel, és a nekik tulajdonított erőkkel, hogy miben tudnak nekünk segíteni. Itt találhatók leírások a varázslatokról, főzetekről, a varázskörről, varázsigékről, varázsolajokról és bájitalokról.

Ami a legjobban tetszett a könyvben, hogy már az első oldalakon leírta a szerző, hogy olyan személyen aki nem ad engedélyt rá, azon soha semmit ne alkalmazzon az olvasó a könyvből.
Erre van is a boszorkányoknál egy alapszabály, amit kiemeltek a könyvből:
"Amíg senkinek sem ártasz, tégy ahogy akarsz."

Értékelés: 4/5


Kiadó: Gabo Kiadó
Illusztráció: Színes rajzokkal és fotókkal
Oldalak száma: 144
Borító: Keménytáblás
ISBN: 9789636893699
Nyelv: Magyar
Kiadás éve: 2010
Fordító: Meskó Krisztina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése