2011. december 30., péntek

Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás






















Fülszöveg: Kinek jutna eszébe Télapót és az egész karácsonyt csak úgy ukmukfukk elrabolni? Természetesen Tim Burtonnek, no meg az általa írt és illusztrált könyv főhősének, Csontvázy Izsáknak. Izsák a rémület őshazájában, Halloweenföldén éli frászhozással teli, izgalmasnak tűnő életét, amikor egyszeriben azt veszi észre, hogy már igencsak unja a vérfagyasztást, a velőtrázást és a hátborzongatást.
Elindul hát világgá, és egy elvarázsolt erdő közepén egy csudás világra lel. Egy szempillantás alatt rabul ejti a szeretet ünnepe, majd viszonzásul ő ejti rabul a szeretet ünnepét.
Mindenki fedezékbe, kezdetét veszi az Izsák főszereplésével megtartott karácsony!
A Karácsonyi lidércnyomás filmváltozatát már sokan ismerhetik, de Tim Burton eredeti rémes-rímes meséjét most először fedezhetik fel maguknak a felnőttnek látszó gyermekek és a gyermeknek látszó felnőttek. Kötelező olvasmány a morbid és abszurd humor kedvelőinek.


Vélemény: Tim Burton furcsa világa mindig is közel állt hozzám. A filmjeinek képi világa mindig olyan sötét, és nyomasztónak tűnhet, mégis van bennük mindig valami vidámság, pont ahogyan ebben a könyvben is.

A gondom a könyvvel az, hogy rövid, és hogy Jack nevét lefordították Izsákra, ami nekem eléggé fura.
A rajzok óriásiak voltak, imádom az összes szereplőt, mind különleges valami miatt.
Az egész könyv pár perc alatt elolvasható, mert az egyik oldalon csak egy, két mondat van, óriási betűmérettel persze, a másik oldalon pedig rajz van.

Értékelés: 5/5

Kiadó: Magvető Könyvkiadó Kft.
Illusztráció: A szerző rajzaival
Borító: Cérnafűzött, Keménytáblás, Védőborítós
Kiadás éve: 2009
Fordító: Stern Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése