2012. március 19., hétfő

Roman Dirge: Lenore – Kokik 1. / Lenore – Kokik 2.

Fülszöveg: Ez vér cuki!
Íme, feltárul hát előtted Lenore, a cuki halott kislány sötét és bizarr világa. Megismerheted Lenore kis barátait, a vámpír játékmackókat, megszállott plüssbabákat, a szerelemittas kesztyűbábokat, a sok pihe-puha kiscicát, akiket olyan jó szorosan megölelgetni. Itt minden kicsit (vagy nem kicsit) fura, de nagyon szeretnivaló.
Lenore alakja a különc zseni, Roman Dirge fejéből pattant ki tizenhét évvel ezelőtt, a kislány azóta folytatja cuki kis vérengzéseit a rengeteg rajongó nagy örömére. Ebben a könyvsorozatban az első Lenore képregények felújított változatát találhatjátok: a kezdeteket, minden szörnyűség forrását.






Vélemény: Imádom Dirge rajz stílusát, és a fanyar, sötét humorát. Lenore egyértelműen őrült egy kiscsaj, és Hű úr is egy fura alak, a többi teremtményről nem is beszélve.


Ez a fajta humor nem sok embernek jöhet be, de mivel én a "furcsa ember" kategóriába esek, így imádtam a könyveket. Rövid történetek vannak megrajzolva, hamar olvashatóak. Lenore hülyeségeit hol viccesnek, hol unalmasnak, hol fárasztónak találtam. Hű úr volt a kedvencem, aki Lenore iránt érzett szerelmével kiüldözte őt a világból......ja nem is, Lenore folyton kinyírta őt valahogyan. :)

A többi szereplő nem lett annyira a szívem csücske, de Hű úr mindent vitt. :D

Végig olyan érzésem volt, mintha Dirge lenne Poe, Grimly, és Burton összegyúrva. :D

Ez egyetlen gond a könyvekkel a rövidségük volt, és az áruk, mert igaz könyvtárból vettem őket ki, de az árukat látva, nem is lesz saját példányom belőlük. :P Kár.


Értékelés: 4,5/5


Kiadó: Egmont
Illusztráció: A szerző rajzaival
Oldalak száma: 64
Borító: Puhatáblás / Ragasztókötött
Kiadás éve: 2011
Fordító: Bottka Sándor Mátyás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése